El CGPJ convida Felip VI a l’entrega de despatxos als nous jutges a Barcelona

El 2020 el monarca no va assistir per "motius de seguretat", segons la Moncloa, fet que va causar malestar als jutges

El president del CGPJ, Carlos Lesmes, i el rei Felip VI

Foto: @CasaReal

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ja ha enviat la invitació al rei Felip VI perquè assisteixi al tradicional acte d’entrega de despatxos als nous jutges, el qual té lloc anualment a Barcelona, tal com ha avançat El Mundo. De moment, la Zarzuela no ha confirmat la seva assistència i tampoc s’ha decidit quan es produirà el lliurament, que podria celebrar-se abans que acabi l’any.

El passat 2020, tot i que en un primer moment la Casa Reial va acceptar la invitació, el monarca finalment no va assistir a l’acte, trencant així amb una tradició que havia complert des que va ser proclamat rei, el juny del 2014. Per aquest motiu, aquest any la seva assistència té un interès afegit, ja que implicaria recuperar la normalitat en el desenvolupament de l’acte.

L’absència de Felip VI en l’entrega del darrer any va causar un cert malestar entre els jutges. El president del Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, va expressar “l’enorme pesar” que sentia per l’absència del monarca, i associacions de jutges com l’Associació Professional de la Magistratura (APM) van exigir explicacions al Govern de Pedro Sánchez, que va justificar la decisió al·legant “motius de seguretat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides