Costa demana al Constitucional suspendre la causa del TSJC contra la mesa del Parlament

L'exvicepresident del Parlament presenta un recurs d'empara i recusa els magistrats de l'alt tribunal per manca d'imparcialitat

Josep Costa
Josep Costa

L’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, ha anunciat via Twitter que ha presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional demanant que suspengui la causa que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) té oberta contra la mesa del Parlament perquè, a parer seu, “vulnera la doctrina sobre la inviolabilitat parlamentària”.

Com es pot veure en les imatges sobre el recurs que ha compartit, la defensa de Costa ha sol·licitat com a mesura cautelaríssima la suspensió de la declaració prevista per aquest dimecres pel delicte de desobediència a l’espera que l’alt tribunal es pronunciï. També ha recusat els magistrats del Constitucional que han participat en causes prèvies relacionades perquè, segons assenyala el recurs, “no tenen la necessària imparcialitat, si més no, objectiva”.

El recurs, presentat amb la vista posada al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), sosté que l’alt tribunal ha provocat una “infundada persecució penal” contra Costa i la resta de membres de la mesa del Parlament de l’anterior legislatura i, segons NacióDigital, també sol·licita suspendre la interlocutòria del 16 de març que acordava investigar l’expresident del Parlament, Roger Torrent, l’exsecretària quarta de la mesa, Adriana Delgado, l’exsecretari primer, Eusebi Campdepadrós i el mateix Costa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides