Quin missatge militarista ha retuitejat Josep Lluís Alay amb motiu de la Diada?

El de la Societat d’Estudis Militars. D’aquesta entitat se’n va parlar dies enrere perquè el periodista Quico Sallés va promocionar la seva escola d’estiu militarista al programa FAQS de TV3, el passat 2 de juliol. La Societat d’Estudis Militars (SEM) va fer un tuit, l’11 de setembre, amb el text: “Us desitgem una bona Diada2021 així com un record per tots aquells soldats caiguts per Catalunya”.

Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va viatjar a Rússia el 2019 i el 2020 per intentar convèncer el Kremlin que donés suport als que demanen la independència de Catalunya, tal i com ha publicat recentment el diari The New York Times. No és el primer cop que es parlava als mitjans de comunicació de la trama russa vinculada a Puigdemont. Amb anterioritat s’havia difós una conversa d’una persona de confiança de l’ex-president de la Generalitat, Víctor Tarradellas, en la que deia que Rússia podia desembarcar 10.000 soldats a Catalunya per donar suport a la secessió. Quico Sallés ha fet grans esforços des del digital Elmon.cat per desmuntar l’existència d’aquesta trama i, fins i tot, exhibeix la seva amistat amb Alexander Dimitrenko, l’empresari rus que va acompanya Alay al seu periple pel país que presideix Vladímir Putin.

L’apartat dedicat a publicacions al web de la SEM està encapçalat per un informe del coronel irlandès retirat Dorcha Lee que calcula que una Catalunya independent necessitaria 24.000 soldats, catorze o setze vaixells de guerra i uns 70 avions de combat, entre F-16 i helicòpters. A Josep Lluís Alay li va la cosa dels soldats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides