Mobilització incerta en una Diada amb l’independentisme a la grenya

Catalunya celebra la primera gran manifestació després de la pandèmia i amb els líders 'indepes' indultats

Catalunya celebra aquest dissabte la Diada, marcada per la primera gran mobilització després del parèntesi de la pandèmia. L’11 de setembre servirà, doncs, per calibrar l’estat de salut i sobretot d’ànim del moviment independentista. I una de les grans incògnites del dia és quina capacitat mobilitzadora tindrà aquest any l’ANC.

L’Assemblea ja avisa que, malgrat que volen començar a acostar-se a la normalitat, tenen assumit que no es repetirà l’èxit aclaparador i massiu d’altres manifestacions de l’última dècada. De fet, es fixen com a objectiu arribar a les sis xifres i reunir prop de 100.000 persones.

L’aeroport i el diàleg
El que marca aquesta Diada és la tensió interna de l’independentisme i particularment d’Esquerra i Junts, que estan atrapats en les dues qüestions de l’inici del curs: les discrepàncies al voltant de l’ampliació de l’aeroport del Prat i les desavinences sobre la taula de diàleg de la setmana que ve.

Uns aposten per la negociació i d’altres reclamen tornar a la via unilateral. Doncs bé, l’Assemblea ja avisa que durant el discurs d’aquesta tarda llançarà un missatge clar i contundent al Govern sobre el full de ruta que creu que ha de seguir a partir d’ara.

D’altra banda, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha dit a través de Twitter que espera una Diada que es guiï pel retrobament, l’afecte i la concòrdia per avançar “cap a allò que ens uneix”.

Crits contra Junqueras
De moment, el dia ha transcorregut amb normalitat. El Govern, la Mesa del Parlament, els partits polítics i moltes entitats han complert amb la tradició de fer l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. D’altra banda, ahir es van deixar sentir crits al Fossar contra el líder d’ERC, Oriol Junqueras, que alguns acusaven de “botifler”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides