L’independentisme torna a sortir al carrer malgrat la divisió dels partits

108.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 400.000 persones, segons l'ANC, han sortit al carrer

La manifestació de la Diada baixant per Via Laietana

La manifestació de la Diada recupera presència al carrer i torna a l’essència de les mobilitzacions d’abans de la pandèmia. L’independentisme ha reunit 108.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i unes 400.000 persones, segons les dades de l’ANC, que s’havia marcat les 100.000.

Una participació que ha sorprès l’organització i que converteix la Diada en una de les mobilitzacions populars més grans que s’ha vist a Europa en temps de coronavirus. D’arreu del territori han sortit 215 autobusos organitzats per l’ANC amb participants en la manifestació.

Sota l’eslògan “Lluitem i guanyem la independència”, l’ANC, convocant de la manifestació en col·laboració amb Òmnium i l’AMI, ha volgut aprofitar la Diada per reactivar l’independentisme i “exigir unitat estratègica” als partits independentistes i reivindicar l’1-O.

A la manifestació han participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la majoria dels consellers de la Generalitat; la presidenta de Parlament, Laura Borràs; l’expresident Quim Torra, i alguns dels presos de l’1-O indultats al juny, com Oriol Junqueras, Carme Forcadell o el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, entre d’altres.

Tensió davant la Policia
L’únic moment de tensió s’ha viscut davant de la seu de la Prefectura Superior de Policia de la Via Laietana, quan un grup de manifestants han llançat rotllos de paper higiènic i crits com “Fora les forces d’ocupació”.

“President, faci la indepenència”
Davant dels congregats, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, acompanyada del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, ha enviat un missatge a la classe política: “President, faci la independència”. I per això, Paluzie ha exigit al Govern que explori tots els marges per avançar en sobirania i “prepari la ruptura”.

Enmig d’una forta ovació i algun crit de “president”, ha arrencat el discurs de Cuixart, que ha dit que ni la presó ni l’exili ni la repressió pot frenar la “dignitat del poble”. El president d’Òmnium, que feia quatre anys que no podia participar de la Diada, ha reivindicat la gran mobilització. “Com volen que perdem si sempre hi sou i no heu deixat mai de ser-hi?”, ha reivindicat, i ha agraït a tota la multitud que hagin respost a la convocatòria.

(Visited 299 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari