Site icon El Triangle

La XAL renova el contracte de Marcela Topor fins a finals d’any

El programa The Weekly Mag, que dirigeix i presenta Marcela Topor, esposa de l’ex-president de la Generalitat i president de JxCat, Carles Puigdemont, reprendrà les seves emissions a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) de la Diputació de Barcelona el proper dissabtee dia 25. S’havia especulat amb la possibilitat que s’eliminés aquest programa de la graella de la XAL arran de les informacions segons les quals Topor marxaria a viure amb el seu marit a Waterloo, on resideix des de que va fugir de Catalunya ara fa quatre anys, i quan es va saber que no s’havia llogat, com cada temporada, un espai al restaurant ARTTE per enregistrar-lo. Finalment, però, la XAL ha renovat el contracte amb Marcela Topor fins a finals d’any.

El fet que Topor no animés l’audiència a retrobar-se després de les vacances quan es va acomiadar el mes de juny i que no anunciï a les xarxes socials de The Weekly Mag el seu retorn havia abonat també les sospites que la vida d’aquest magazine setmanal d’entreteniment en anglès s’havia acabat. Però, de moment, viurà quatre mesos més. A les seves planes a Facebook, Twitter i Instagram encara no hi havia aquest divendres 10 de setembre cap informació sobre el retorn del programa a la graella dels dissabtes de la XAL.

The Weekly Mag es va estrenar el 6 d’abril de 2018, quan la Diputació de Barcelona, estava presidida per Convergència i Unió i el conseller delegat de la XAL era Francesc Pena. Es va assignar a Marcela Topor un sou de 6.000 euros al mes, molt superior a cap de les retribucions dels periodistes i presentadors que treballen a la XAL. L’arribada dels socialistes a la presidència de la Diputació i el nomenament de Lluís Garriga com a conseller delegat de la XAL no va suposar la suspensió d’aquest contracte milionari. Garriga, això sí, va deixar de pagar a Topor els mesos de juliol i agost que fins aleshores la dona de l’ex-president de la Generalitat havia seguit cobrant sense treballar.

Amb les dades que aporta l’Espai de Transparència de la XAL es pot calcular que el cost de The Weekly Mag va ser d’uns 300.000 euros l’any passat. Aquest Espai no ha fet pública encara la renovació del contracte de Marcela Topor i la XAL tampoc no ha comunicat on enregistrarà els nous programes. Una altra dada que es desconeixia fins fa uns dies és el que cobren tres dels seus col·laboradors fixes: Mathew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera. El portaveu de grup de Ciutadans a la Diputació, Salvador Tovar, ho va demanar oficialment i així s’ha pogut saber que Tree cobra uns 200 euros per programa per la correcció de guions i la divulgació de llibres, Màrius Serra 120 pel seu enigma setmanal i Sergi Cervera, 100 per presentar un concurs.

Ciutadans va demanar al Ple de la Diputació del mes de maig que la XAL rescindís el seu contracte amb Topor però només va comptar amb els vot favorables dels seus quatre diputats i els dos del PP. Els 16 diputats socialistes, els 7 de JxCat i els cinc d’En Comú Guanyem s’hi van oposar i els 15 d’Esquerra Republicana i el de Tots per Terrassa es van abstenir.

Exit mobile version