Xoc institucional a Catalunya per la taula de diàleg

La presidenta del Parlament carrega contra Aragonès i defensa com a alternativa a la negociació la unilateralitat

Pere Aragonès i Laura Borràs

Les discrepàncies entre els socis del Govern de la Generalitat respecte a la taula de diàleg es fan més evidents a mesura que s’apropa la reunió entre l’Executiu català i l’espanyol. Mentre aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el president Pere Aragonès ha demanat “la màxima força per poder forçar a l’Estat a convocar un referèndum”, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha tornat a mostrar la desconfiança de JxCat sobre la reunió entre ambdós executius.

Borràs ha respost Aragonès via Twitter i ha assegurat que “la taula de diàleg és un eslògan que fa un any i mig que dura”, i que no hi ha “cap perspectiva que no sigui el fracàs”. La presidenta del Parlament ha carregat contra el cap de l’Executiu català i li ha recriminat falta de concreció.

Aragonès ha instat els escèptics amb la negociació a proposar i concretar una “alternativa a curt termini” i, en aquest sentit, Borràs li ha respost que “demanar concreció als altres quan ets tan pobre en les teves concrecions no és acceptable”. La presidenta del Parlament ha conclòs el tuit assegurant que “l’alternativa és la unilateralitat”.

De moment, es desconeix la data exacta en què tindrà lloc la reunió, tot i que Aragonès ha comentat que podria produir-se el pròxim dijous o divendres, i tampoc han transcendit detalls respecte als membres de cada delegació. El que sí que ha avançat la CUP, que no estarà present a la negociació, és que convocarà protestes contra la taula de diàleg el mateix dia que es produeixi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides