Revés per escrit dels “represaliats” a Borràs i el govern

Els signants d'un manifest que advoca per l'amnistia rebutgen rebre la Medalla d'Honor del Parlament, que consideren una mostra de "cinisme" i una "simple operació estètica"

Marcel Vivet
Marcel Vivet

L’atorgament de la Medalla d’Honor del Parlament a les persones que l’independentisme considera “víctimes de la repressió i de la causa general contra l’independentisme”, anunciat per la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, ha topat amb el rebuig expressat per algunes d’aquestes persones, que han signat un manifest que retreu a la Generalitat i al Parlament que es tracta de “l’enèsima mostra d’hipocresia i cinisme”.

“Que aquest esdeveniment es pugui dur a terme ens mostra els pocs escrúpols que tenen aquest farsant”, expressa el text, que atribueix “la repressió vinculada al dret a l’autodeterminació” no només a “l’Estat espanyol”, sinó també a la Generalitat. Els signants -una setantena, segons alguns mitjans-, entre els quals hi ha entitats i activistes encausats, consideren que es tracta d’una “simple operació estètica”.

Plantegen l'”amnistia total”, la derogació de “totes les lleis repressives” i la “dissolució de tribunals d’excepció com l’Audiència Nacional”, i proposen “bastir un potent i ampli moviment antirepressiu” per respondre “als cops de l’Estat i la Generalitat.

Un dels signants és Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó en primera instància per agredir un mosso i per desordres públics, i ara flamant tertulià a El Matí de Catalunya Ràdio. Vivet ha anunciat que no assistirà al lliurament de la medalla, que té lloc aquest divendres, en un vídeo difós a les xarxes que mostra imatges de Borràs, del raper empresonat Pablo Hasél i de diverses protestes i actuacions policials.

Vivet considera que “un gest simbòlic té sentit si les accions l’acompanyen”, i pregunta retòricament si “la Generalitat deixarà d’emparar la nostra repressió”, i si “els Mossos d’Esquadra deixaran d’escriure atestats policials amb la intenció d’empresonar activistes”.

(Visited 155 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari