En què coincideixen el Front Nacional de Catalunya i JxCat?

Cartell institucional de la Diada de Catalunya

En les crítiques contra el cartell institucional de la Diada d’aquest any. Tant el Front Nacional de Catalunya (FNC) com Junts han carregat fortament contra el disseny elaborat pel Govern de Pere Aragonès perquè no apareix cap símbol nacionalista. El partit independentista d’extrema dreta i els postconvergents no estan d’acord ni amb la imatge ni amb la cita de Pau Casals que hi apareixen, i consideren que falten símbols com la senyera, fet que no han dubtat en manifestar via Twitter.

“L’any que l’Ajuntament fa un cartell de la Mercè que ho diu tot, el Govern fa un cartell de la Diada que no diu res”, ha assenyalat el diputat de JxCat al Parlament Francesc de Dalmases. Per la seva banda, l’expresident de la Cambra de Barcelona i actual diputat de Junts, Joan Canadell, ha compartit un tuit del periodista i exdirector de comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet, comparant els quatre darrers cartells institucionals de la Diada -tres d’aquests fets pel Govern de Quim Torra, amb referències a la senyera- i ha assenyalat que “una imatge val més que 240 caràcters de Twitter”.

La número 66 de la llista de JxCat per Barcelona, Montserrat Caupena, ha anat més enllà i ha carregat directament contra ERC: “De veritat que no heu trobat una frase millor de Pau Casals per a representar la Diada Nacional de Catalunya, senyors d’ERC? Posats a triar jo escolliria ‘la llibertat no és negociable’#vERCgonya” ha escrit en un tuit, el qual ha rebut un m’agrada de la seva companya de partit i diputada de Junts Aurora Madaula. L’expresident Quim Torra, tot i que no ha sigut tan directe com la resta de postconvergents, s’ha mostrat contrari al cartell de la Generalitat posant m’agrada a un tuit de l’advocat Jordi Cabré, nebot de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, en el qual ha assegurat que “hem tocat fons. Ara ja no en tinc cap dubte”, acompanyant la piulada d’una imatge del cartell.

Els membres del FNC tampoc han dubtat a l’hora de criticar amb duresa el pòster institucional. El secretari general del partit, Jordi Casacuberta, l’ha titllat de “vergonya” i ha assegurat que el Govern “vol fer oblidar la Nació Catalana”, de manera que l’extrema dreta independentista ha optat per la concentració ultranacionalista de la Crida Patriòtica. “Ens voleu fer creure que som fullaraca, quan som una nació mil·lenària, amb els seus símbols nacionals ancestrals que no teniu ni el valor d’enarborar ni pel nostre dia nacional. Aquest 11, l’orgull el recupera la Crida Patriòtica, on ningú s’avergonyeix de la catalanitat”, ha escrit a Twitter el portaveu de les joventuts del FNC, Sergi Perramon.

El tertulià del programa Opina Jove de 8tv i coordinador general de les joventuts del partit, Magí Hildebrandt, també ha comparat ambdós pòsters i ha afirmat que “la simbologia, els colors i la retòrica diuen molt”. “Tinc molt clar de quin costat sóc”, ha assegurat, definint l’Executiu català com “el Govern traïdor de la Generalitat”.

(Visited 454 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari