Els transportistes, emprenyats amb el govern per excloure’ls de l’AP-7 els diumenges

Consideren que la nova restricció de Trànsit és una manca de respecte i un "menyspreu", i reclamen diàleg al govern

Peatge a Catalunya
Peatge a Catalunya

La prohibició als camions de circular els diumenges per l’AP-7, anunciada pel Servei Català de Trànsit aquest dijous, ha indignat els transportistes, que consideren que és una manca de respecte i un “menyspreu” als professionals del sector.

Les associacions CETCAT i COT, que apleguen un 75% dels empresaris del sector del transports de mercaderies a Catalunya, troben que és una “mostra més” en aquest sentit, a més d’una “solució improvisada” per a un problema puntual que es manifesta els caps de setmana.

El sector reclama diàleg a la Generalitat. Sosté que no hi ha motius per restringir la circulació dels camions, creu que es poden produir problemes de circulació a la Jonquera i tem que es causi un impacte negatiu en el calendari dels seus professionals, en un context que consideren “límit” per l’impacte dels sobrecostos.

La nova restricció té com a antecedent l’alliberament dels peatges de diverses vies catalanes d’alta capacitat, entre les quals AP-7. Entra en vigor aquest diumenge, quan es preveu que aparegui publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i serà vigent tot el mes de setembre.

L’objectiu de la mesura és descongestionar l’AP-7, que s’ha omplert de trànsit fins al punt de formar-se cues quilomètriques en alguns punts d’ençà que és gratuïta per la desaparició dels peatges.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides