Els transportistes, emprenyats amb el govern per excloure’ls de l’AP-7 els diumenges

Consideren que la nova restricció de Trànsit és una manca de respecte i un "menyspreu", i reclamen diàleg al govern

Peatge a Catalunya
Peatge a Catalunya

La prohibició als camions de circular els diumenges per l’AP-7, anunciada pel Servei Català de Trànsit aquest dijous, ha indignat els transportistes, que consideren que és una manca de respecte i un “menyspreu” als professionals del sector.

Les associacions CETCAT i COT, que apleguen un 75% dels empresaris del sector del transports de mercaderies a Catalunya, troben que és una “mostra més” en aquest sentit, a més d’una “solució improvisada” per a un problema puntual que es manifesta els caps de setmana.

El sector reclama diàleg a la Generalitat. Sosté que no hi ha motius per restringir la circulació dels camions, creu que es poden produir problemes de circulació a la Jonquera i tem que es causi un impacte negatiu en el calendari dels seus professionals, en un context que consideren “límit” per l’impacte dels sobrecostos.

La nova restricció té com a antecedent l’alliberament dels peatges de diverses vies catalanes d’alta capacitat, entre les quals AP-7. Entra en vigor aquest diumenge, quan es preveu que aparegui publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i serà vigent tot el mes de setembre.

L’objectiu de la mesura és descongestionar l’AP-7, que s’ha omplert de trànsit fins al punt de formar-se cues quilomètriques en alguns punts d’ençà que és gratuïta per la desaparició dels peatges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides