Aragonès: “Demano la màxima força per poder forçar a l’Estat a convocar un referèndum”

El president català diu que "és natural" que el president espanyol participi a la mesa de negociació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès
El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “com a president de la Generalitat demano la màxima força per poder forçar a l’Estat a convocar un referèndum d’autodeterminació”. Aragonès ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, en referència a la primera reunió de la mesa de diàleg entre el govern central i el de la Generalitat per abordar les aspiracions de l’independentisme català.

En aquest sentit, el president Aragonès ha afirmat: “Que existeixi aquesta mesa de negociació és una victòria dels ciutadans de Catalunya”. Aragonès ha assegurat que “no anirem a la taula a parlar de l’aeroport o de rodalies. Per això hi ha la comissió Estat-Generalitat. A la mesa anem a parlar sobre el conflicte Catalunya-Espanya”.

Pere aragonès ha apuntat que la primera reunió entre els governs de l’Estat i Generalitat podria convocar-se entre dijous i divendres vinent. Aragonès creu que “el natural” és que a la reunió hi assisteixi el president del govern central, Pedro Sánchez.

Sobre el fet que finalment no es faci l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per discrepàncies entre l’administració central i la de la Generalitat, Aragonès ha afirmat que “quan les infraestructures les gestiona l’Estat, sempre afavoreix el gran Madrid” i que “el que està intentant amagar el govern espanyol és la divisió que tenen dins del govern”.

Per a Aragonès, “la gestió de l’Aeroport s’ha de fer des de les institucions catalanes”, en considerar que “és una anomalia el model centralitzat de l’estat espanyol”. El president català ha assegurat que “aquí hi ha hagut una pressió perquè s’acceptés els interessos corporatius d’AENA” i que “els seus dirigents es comporten més com a dirigents polítics que com a gestors empresarials”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.