Aragonès demana una gran aliança per “fer inevitable el referèndum”

S'ha dirigit a la societat per refermar el compromís amb l'amnistia i l'autodeterminació en el discurs de la Diada

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que el referèndum és un compromís irrenunciable i no descansarà fins a fer-lo realitat. Ha reivindicat el dret a l’autodeterminació i a l’amnistia dels presos i ha tractat els conflictes entre Catalunya i l’Estat.

“Fins fa poc, era impossible que l’Estat reconegués que hi havia un conflicte polític. Malgrat les dificultats, hem aconseguit que segui en una taula de negociació des d’on defensarem el dret d’amnistia i autodeterminació com fem cada Onze de Setembre a les places del país”, ha afirmat.

En aquesta mateixa línia, Aragonès ha insistit: “Hi ha una àmplia majoria de la societat catalana que no vol girar full i vol decidir el futur del país votant. Els indults no han aturat una repressió que limita els seus drets, no resol la situació de l’exili i no ofereix una solució a totes les persones represaliades, pendents de judici o perseguides pel Tribunal de Comptes”.

Aragonès ha iniciat el discurs donant un sentit record a les víctimes de la covid i mostrant suport a aquells qui han perdut familiars. A més, ha recordat que la vacunació és la millor eina per combatre la pandèmia i superar la situació. També ha abordat la situació dels presos i la societat catalana.

Aragonès ha tancat el discurs referint-se a la nació catalana, i ha dit que “una nació és la seva gent”. També ha apel·lat a la unitat de la societat per mostrar, novament, que “som un sol poble”. Finalment, el president de la Generalitat s’ha acomiadat amb un “Visca Catalunya lliure”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.