Queixa de l’Assemblea per una Escola Bilingüe a TV3 per no haver pogut replicar Geis

L'entitat denuncia que la cadena no la va deixar intervenir després que la consellera l'etiquetés de "feixista"

Entrevista a la consellera Gemma Geis, a 'Els Matins' de TV3
Entrevista a la consellera Gemma Geis, a 'Els Matins' de TV3

L’Assemblea per una Escola Bilingüe a Catalunya (AEB) ha adreçat una queixa a la defensora de l’audiència de TV3, Laura Baladas, després de no haver pogut intervenir al programa Els Matins d’aquest dimecres, durant el qual la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis (JxCat), va titllar aquesta entitat de “radical i feixista”.

La presidenta de l’AEB, Ana Losada, ha remès una carta a Baladas, en la qual denuncia que la redacció d’Els Matins va negar-li la possibilitat d’intervenir. Segons Losada, la resposta del programa va ser que havia de demanar la rectificació a la consellera, no a TV3.

L’AEB s’acull al dret de rèplica adduint que, d’aquesta manera, Els Matins va faltar al deure d’actuar amb neutralitat i respectant el pluralisme, reflectit en el llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que indica que, en cas de conflicte, s’ha de mantenir un “equilibri raonable a l’hora de donar presència a les parts”.

En la mateixa carta, Losada apel·la al dret de rèplica, previst també al llibre d’estil de la CCMA, i sol·licita a la defensora de l’audiència de TV3 la possibilitat d’intervenir a Els Matins “per mirar de reparar en part el dany que se’ns ha causat de manera absolutament incomprensible”.

La consellera Gemma Geis va afirmar, aquest dimecres al matí, que era “absolutament fals” que s’hagués efectuat mai una identificació d’aquells alumnes que volen examinar-se en castellà a la selectivitat, però que la darrera resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “pressuposa que allò que diu aquesta associació radical i feixista, doncs, ho donen per cert, i no és així (sic)”.

Tot seguit, la presentadora del programa, Lídia Heredia, va preguntar a Geis si qualificava l’AEB de feixista, i la consellera va respondre: “Home, és una associació que… no pots dir uns professors (…) identifiquen, si no ho proves, i ells no han provat res del que han dit, no han aportat cap dada. I assenyalar els professors respecte que identifiquen alumnes, a mi em sembla que no és de rebut. Per tant, si volen aportar proves, em sembla molt bé, però no parlar i prejutjar i assenyalar els professors quan tenen absoluta llibertat (sic)”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.