El govern retreu una posició immadura sobre el Prat a la Generalitat

La ministra de Transports i AENA no preveuen l'ampliació del Prat aquesta legislatura

La ministra Raquel Sánchez
La ministra Raquel Sánchez

L’eventual ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat no es produirà durant aquesta legislatura, han assegurat tant la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, com el president d’AENA, Maurici Lucena. Aquest darrer, en concret, ha previst que no arribarà durant els pròxims cinc anys.

La ministra Sánchez, en declaracions a la Cadena SER, ha retret immaduresa al govern de la Generalitat quan ha relacionat la decisió de no impulsar l’ampliació de la infraestructura amb les manifestacions dels darreres dies de responsables de la Generalitat: “Hem vist que la posició sobre l’acord de l’aeroport del Prat per part del govern no era madura, no hi havia consens nítid”.

“No és el moment de dur-lo a terme pel canvi de criteri de la Generalitat”, ha indicat la ministra, que ha allargat la mà a la Generalitat per abordar altres qüestions.

Per la seva part, el president d’AENA, Maurici Lucena, ha indicat que l’ampliació de l’aeroport es pot realitzar “en cinc anys, si les circumstàncies han canviat i hi ha un substrat polític que vegi més adequada aquesta inversió”. Fins aleshores, quan preveu que “s’obri una nova finestra reguladora”, Lucena ha dit que “queda en suspens”.

El president d’AENA ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, d’haver estat “deformant”, en successives declaracions públiques, el projecte que havia acceptat el vicepresident Jordi Puigneró.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides