Aragonès: “Quan el futur el decideix unilateralment el govern espanyol no hi ha prosperitat”

El president català demana el traspàs de l'aeroport del Prat a les institucions catalanes

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “l’opció de futur és el traspàs de l’aeroport del Prat a les institucions catalanes, i que siguin les institucions catalanes amb el consens d’aquest país, amb el consens intern absolutament necessari, amb la preservació mediambiental evidentment irrenunciable, qui decideixi el futur de l’aeroport del Prat”. El president Aragonès ha reblat que: “Quan el futur el decideix unilateralment el govern espanyol ni hi ha prosperitat ni hi ha preservació mediambiental”.

Pere Aragonès ha comparegut aquest dijous per respondre a la decisió d’AENA i el govern central d’aturar l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Aragonès ha afirmat que la proposta de futur del govern català és: “Els aeroports catalans gestionats des de Catalunya, ben gestionats i evidentment amb el compromís mediambiental”.

El president català ha reconegut, però, que el del Prat és “un aeroport que necessita millorar, sí, evidentment, que necessitem que millori les connexions intercontinentals, evidentment, sempre hom he reclamat”. Aragonès ha afegit, però que el posicionament d’AENA i en especial del govern central sobre l’ampliació de la infraestructura és una operació en la qual “estem davant d’una maniobra de pressió que el que pretén és que, o acceptem com ells volen fer l’ampliació o no n’hi ha. O decideixen ells i acceptem nosaltres o no hi ha res, i això no ho podem acceptar”.

Aragonès ha afirmat que la no ampliació del Prat “és per tant una operació de xantatge del govern de l’Estat i d’AENA, i mai han tingut la voluntat d’invertir a Catalunya, i molt menys invertir en la millora de l’aeroport”, afegint que “posen com excusa la manca de consens amb la Generalitat, quan la realitat és que volem un model de desarrollisme propi d’una altra època, que no compartim i que no volem a Catalunya, i de fet, que també tenen qüestionat dins del propi govern espanyol on hi ha una profunda divisió sobre aquesta qüestió”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides