La llum torna a pujar i assolirà el màxim històric després d’una treva

El govern espanyol s'està plantejant una nova rebaixa fiscal per intentar abaratir la factura de la llum

Llum
Llum

Després d’uns dies de treva, el preu de la llum tornarà a marcar un rècord històric aquest dijous. Demà el preu mitjà de la llum a Espanya serà de 141,71 euros per megawatt hora (MWh). El preu màxim, de 155,62 euros per megawatt hora (MWh), serà a les nou de la nit, i el més barat, de 120,92 euros per megawatt hora, serà a les 5 de la matinada.

Amb aquest increment, el preu de l’electricitat al mercat a l’engròs serà aquest dijous més de 6 euros superior al d’avui dimecres, quan està a 135,65 euros/MWh, segons dades de l’operador del mercat OMIE. A més, amb aquest nou màxim el preu de l’electricitat triplica el que va marcar el “pool” el segon dijous de setembre de l’any passat (45,10 euros).

La vicepresidenta primera i ministra d’Economia del govern espanyol, Nadia Calviño, ha admès aquest dimecres que l’Executiu s’està plantejant una nova rebaixa fiscal per intentar abaratir la factura de la llum davant de l’augment de preus dels últims mesos i intentar complir la meta marcada pel president Pedro Sánchez que la factura mitjana d’aquest any sigui igual que la del 2018.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides