La CUP convocarà protestes contra la taula de diàleg quan se celebri

L'esquerra independentista creu que és un "mecanisme creat per mantenir l'estabilitat i la governabilitat"

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Edgar Fernàndez

Foto: @cupnacional

La CUP convocarà protestes contra la taula de diàleg la setmana que ve, concretament el dia que se celebri a Barcelona. Així ho ha anunciat el portaveu del secretariat nacional del partit i exregidor de Reus (Tarragona), Edgar Fernàndez, que ha afegit que donaran més detalls sobre la convocatòria un cop es conegui la ubicació i la data exacta de la reunió entre el Govern de la Generalitat i el Govern central.

Tot i que la CUP va pactar amb ERC donar un marge de dos anys a la taula, Fernàndez ha explicat que l’objectiu de la protesta és fer “de contrapès en contra d’aquest mecanisme creat per generar estabilitat i mantenir la governabilitat”. El portaveu cupaire ha assegurat que sense conflicte als carrers no hi haurà negociació, i ha comentat que donen suport al diàleg, però no a una taula que, a parer seu, servirà per mantenir el poder.

Entenem que el diàleg hi ha de ser. Però avui no estem en un procés de negociació, sinó en un interès partidista per mantenir la quota de poder”, ha assenyalat Fernàndez, afegint que el debat sobre la presència o no del president espanyol, Pedro Sánchez, a la reunió “acaba sent una excusa per no parlar de què ha d’abordar la taula”.

L’anunci de les protestes ha tingut lloc en la roda de premsa sobre la presentació dels actes de l’esquerra independentista per la Diada, al Fossar de les Moreres de Barcelona. Segons s’ha explicat, al matí participaran en l’homenatge pel 43è aniversari de la mort del militant independentista Gustau Muñoz, on assistiran els pares de Muñoz i els del militant antifeixista valencià assassinat per l’extrema dreta Guillem Agulló. A la tarda, a les 18:30h, començarà la manifestació a la plaça Urquinaona, la qual acabarà a la plaça Comercial amb intervencions de membres de la CUP, Alerta Solidària, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides