El conseller Elena diu que hi ha grups que s’organitzen per atacar homosexuals a Catalunya

Les dades apunten que els delictes d'odi per orientació sexual han augmentat un 43% el primer semestre del 2021

joan ignasi elena mes 324
joan ignasi elena mes 324

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que hi ha grups que s’organitzen per atacar a persones homosexuals. Elena, en declaracions a RAC1, ha dit que “no són trames organitzades. Sí que ens consten grups de persones que es reuneixen i surten a la cacera; és evident que sí. Ens ha de tenir molt al davant perquè és especialment greu”.

En aquest sentit, des del Ministeri de l’Interior s’ha avisat que hi ha bandes organitzades que surten de caça contra els homosexuals. De fet, les dades apunten que els delictes d’odi per orientació sexual han augmentat un 43% el primer semestre del 2021. Una situació que és similar a Catalunya.

El conseller Elena ha afegit que el perfil dels atacants és divers, però que tenen en comú la cultura de l’odi, afirmant que “són perfils instal·lats en l’odi a la diferència. Estan formats per gent d’aquí i persones de diferents edats, no només joves”. Elena assegura que “hi ha també una certa permissivitat en el menyspreu a la diferència i això anima determinats col·lectius a fer un pas més. És un caldo de cultiu perquè aquestes coses passin”.

El titular d’Interior del govern de la Generalitat Elena ha dit que les persones del col·lectiu LGTBI+ no han de tenir por de sortir al carrer, ja que “han de saber que tindran al costat les forces de seguretat”, recordant que hi ha una unitat dins del cos dels Mossos d’Esquadra especialitzada en delictes d’odi, formada per una quinzena de persones que estan preparades per atendre aquests delictes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.