Educació ofereix més de 6.000 places extres d’FP per l’alta demanda

El reforç no s'aplicarà als cicles de grau superior perquè, segons el conseller Cambray, "no hi ha recursos"

El conseller d'Educació, Josep González Cambray

La gran demanda que han tingut els cicles de formació professional ha causat que fins a 12.000 estudiants es quedin sense plaça pel curs 2021-2022. Educació ha respost obrint una convocatòria extraordinària amb 6.539 places per garantir que els alumnes que han optat per l’FP no es quedin sense, com ha anunciat aquest dimecres el conseller d’Educació, Josep González Cambray, en la roda de premsa de presentació del nou curs escolar.

El conseller ha assegurat que “cap alumne” que vulgui matricular-se d’un grau mitjà es quedarà sense plaça, encara que alguns ho hagin de fer de forma telemàtica, i ha explicat que s’habilitaran places de manera il·limitada a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) per cursar els cicles a distància, sobretot aquells amb més demanda, com el d’auxiliars d’infermeria. Cambray ha assenyalat que el curs començarà amb 12 centres nous, mil contractes més de personal docent i amb 68 grups nous en els cicles més demandats.

Els alumnes que van quedar fora de la primera matriculació tindran prioritat per les noves places. Concretament, en els cicles de grau mitjà 4.900 persones s’han quedat sense plaça, ja que l’oferta era de 5.400 i hi va haver 11.500 peticions.

Pel que fa als cicles superiors, però, Cambray ha explicat que no hi haurà cap reforç “perquè no hi ha recursos”. En aquest cas, més de 50 mil alumnes han sol·licitat accedir-hi -dels quals 4.000 no han finalitzat la inscripció- però les places es limiten a 44.000, de manera que prop de 7.000 persones s’han quedat sense.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.