Trànsit proposa abaratir els túnels del Garraf per evitar cues a l’AP-7

Es busca corregir els més de 30 quilòmetres de retencions a diversos punts el primer diumenge sense peatges

Més de 30 quilòmetres de retencions a diversos punts el primer diumenge sense peatges a les autopistes. Dos accidents i la coincidència amb l’operació tornada de vacances i el cap de setmana van complicar encara més el trànsit durant la tarda de diumenge. L’efecte de l’aixecament dels peatges genera noves dinàmiques en la circulació que ahir dilluns, primer dia laborable de setembre, també va causar problemes.

La retenció més greu va ser la que es van generar a l’AP-7 nord, amb 37 quilòmetres des de Maçanet de la Selva fins a Granollers. El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha explicat a RAC1 que hi va haver discrepàncies sobre les causes de les retencions amb l’empresa concessionària que encara gestiona la via, propietat del Ministeri d’Infraestructures.

Mentre que Trànsit, segons ha dit Lamiel, va detectar que el peatge de la Roca del Vallès era la causa del problema, la concessionària l’atribuïa a les incorporacions de vehicles des de Maçanet, Hostalric, la C-60 del Maresme i Sant Celoni. Al peatge hi havia obertes només cinc vies i el director de Trànsit ha dit que es van fer trucades als responsables perquè se n’obrissin més per evitar el col·lapse.

Per corregir aquesta nova problemàtica, els responsables de les vies es van reunir ahir dilluns. Entre les mesures que s’han posat sobre la taula hi ha la d’abaratir els túnels del Garraf o fins i tot que siguin gratuïts quan hi hagi moltes retencions a l’AP-7, i la de revisar les restriccions que ja hi ha per a la circulació de vehicles pesants. També es demana que s’acceleri el desmuntatge de les àrees de peatge.

Pel que fa als túnels del Garraf, segons ha dit Lamiel a TV3, s’hauria de determinar qui assumeix el cost (si ho paga la Generalitat o si a l’operador li surt més a compte fer un descompte important per atreure més vehicles). Al nord, també segons Lamiel, cal estudiar com desviar el trànsit de l’AP-7 cap a la C-32 sobretot per descarregar el trànsit de l’N-2 de Vidreres a Palafolls.

(Visited 207 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari