Sanitat aprova la tercera dosi de la vacuna per a immunodeprimits

Les persones amb un alt risc de resposta immunitària inadequada començaran a rebre la tercera punxada aviat

El Ministeri de Sanitat ha fet públic que s’ha aprovat l’administració d’una dosi addicional de la vacuna contra la covid per a algunes persones que es trobin en una situació greu d’immunodepressió. Aquesta mesura serà específica per a les persones que tenen un risc alt de resposta immunitària inadequada.

Els grups als quals s’aplicarà la punxada, però, són reduïts. De moment, el ministeri ho limita a tres: les persones que hagin rebut un trasplantament d’òrgan sòlid, les persones amb trasplantament amb progenitors hematopoètics i les persones que estiguin rebent tractaments amb fàrmacs anti CD20.

El ministeri ha explicat que aquesta dosi addicional s’hauria d’aplicar, com a mínim, 28 dies després de l’última punxada. Hi ha una excepció, però: les persones que estiguin en tractament amb fàrmacs anti CD20 hauran d’esperar fins sis mesos després d’acabar la teràpia. Entre aquests fàrmacs hi ha el rituximab i el veltuzumab.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides