Salut estudia donar incentius als joves perquè es vacunin

Queden un milió de persones per vacunar i Cabezas considera "molt ambiciós" l'objectiu d'arribar al 90%

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas

Foto: @maticatradio

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat aquest dimarts que estan estudiant amb diversos departaments de la Generalitat la possibilitat de donar incentius als joves que es vacunin. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha plantejat descomptes “per anar al teatre, a algun concert, per albergs de joventut…”, i ha afirmat que durant aquesta setmana miraran estratègies d’aquest tipus.

Cabezas ha assegurat que, per tal de “no discriminar ningú”, buscaran “una fórmula que sigui justa” tant pels que es vacunen ara com pels que s’han vacunat abans. D’altra banda, ha remarcat els esforços de Salut perquè vacunar-se sigui “molt fàcil: “Ens estem apropant a alguns llocs. Per exemple, demà començarà la vacunació a la Universitat Autònoma de Barcelona i durant aquestes setmanes anirem veient com diferents universitats de Catalunya van posant punts de vacunació”.

Salut ha insistit als més joves que es vacunin i ha recordat que “hi ha un percentatge d’aquesta gent jove que sí que passa la malaltia de forma greu”. Com ha explicat Cabezas, dels 205.000 casos registrats durant la cinquena onada, la meitat -102.000- van ser en persones de 20 a 39 anys. D’aquests menors de 40 anys, 2.500 van ser ingressats a l’hospital, 319 a les UCI i 9 van morir, “i pensem que els ingressos hospitalaris en les persones joves són molt més estranys”, ha remarcat Cabezas.

Segons la secretària de Salut Pública, a Catalunya encara queden per vacunar al voltant d’un milió de persones i, en aquest sentit, ha considerat “molt ambiciós” l’objectiu del president espanyol, Pedro Sánchez, d’arribar al 90% de la població vacunada. Cabezas ha assegurat que ho intentaran “al màxim”, però ha afirmat que “el sostre vacunal de Catalunya està entre el 85 i el 90%”. D’altra banda, també ha demanat a l’Executiu central que estudiï aplicar el passaport covid en àmbits com la restauració o la cultura, seguint l’exemple d’altres països europeus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.