Qui crida ara els catalans a “recuperar” Barcelona?

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, considera que Barcelona ha estat “presa” als catalans.

Aquest historiador, ara sota la lupa dels mitjans pels seus contactes amb Rússia reflectits en un reportatge de The New York Times, ha reaccionat a Twitter a les declaracions amb què l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, ha manifestat a TV3 que no hi ha condicions per celebrar un referèndum d’independència de Catalunya, i que “la gent ja no està per ximpleries”.

Alay ha afirmat que “els catalans necessitem recuperar la nostra capital” perquè, segons ell, “ens l’han presa”. L’independentisme de la línia dura no ha paït que Manuel Valls facilités la reelecció de Colau -frustrant així l’intent de controlar l’alcaldia mitjançant Ernest Maragall (ERC), que va guanyar per un estret marge les darreres eleccions municipals-, ni tampoc paeix la taula de diàleg entre els governs de Pedro Sánchez i Pere Aragonès.

No és el primer cop que des de Junts per Catalunya es critica la posició d’Ada Colau durant els anys del procés. L’any 2019, sent president, Quim Torra va afirmar que Barcelona havia “abdicat” de ser la capital de Catalunya i que Girona, governada per Marta Madrenas (JxCat), havia hagut d’exercir la capitalitat.

(Visited 448 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari