Fi de les restriccions que afecten drets fonamentals a partir del divendres

Decauen la limitació de les reunions a 10 persones i l'aforament dels centres religiosos, però no es planteja reobrir l'oci nocturn

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja

El Govern de la Generalitat posarà fi aquest divendres a les mesures contra la propagació del virus que afecten drets fonamentals, de manera que s’eliminaran la limitació de deu persones en les trobades socials i l’aforament del 70% dels centres de culte. Ho ha confirmat  la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu: “Decauen les restriccions en el dret de reunió i també la que afectava la llibertat de culte restringint l’aforament en els centres religiosos”.

Plaja ha explicat que el Procicat està acabant de definir els detalls de les properes mesures, les quals mantindran bona part de les restriccions actuals, i ha avançat que podria haver-hi variacions en els aforaments de les competicions esportives. Les mesures que afecten els drets fonamentals -instaurades el passat 14 de juliol- i que, per tant, necessitaven rebre l’aprovació setmanal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però, decauran aquest divendres.

“Està previst que s’aprovi que aquelles activitats que es desenvolupin a l’aire lliure en instal·lacions o equipaments amb un aforament autoritzat superior a 10.000 persones podran obrir fins a un màxim del 40%. I els equipaments a l’aire lliure amb restricció de l’aforament del 70% tindran un topall màxim de 4.000 persones”, ha confirmat Plaja, que també ha afegit que les manifestacions ja no hauran de ser estàtiques, de manera que els assistents podran desplaçar-se sempre que mantinguin una distància d’1,5 metres i portin mascareta.

El que no canviarà, per ara, és la postura del Govern respecte a l’oci nocturn, el qual continuarà tancat sense que cap data de reobertura prevista perquè “la situació de la pandèmia no permet” tornar a obrir els locals del sector. Segons Plaja, a més de donar-se la situació de tenir menys de 100 pacients a les UCI, com ha proposat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, -un procés que, segons ha avisat la portaveu, és lent i pot allargar-se setmanes- hi ha altres condicions que haurien de complir-se per començar a parlar-ne.

Plaja també ha descartat que en aquests moments estigui sobre la taula la idea d’implantar el passaport covid: “No aplicarem cap mesura que discrimini”, ha aclarit, i ha recordat que en diverses comunitats els tribunals l’han tombat. Aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Cabezas ha demanat al Govern espanyol que estudiï l’aplicació d’aquesta mesura i, en aquest sentit, la portaveu del Govern ha negat que rebin pressions des de Salut per implantar-lo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.