El Kremlin nega tota implicació en el procés

El portaveu del govern rus respon que ignora els contactes de funcionaris russos amb Alay

Dmitri Peskov
Dmitri Peskov

Rússia ha negat categòricament aquest dimarts haver-se involucrat en el procés independentista català. “No sabem res sobre aquests contactes”, ha respost el secretari de premsa del Kremlin, Dmitri Peskov, sobre les relacions destapades per un reportatge de The New York Times entre funcionaris russos i Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont.

Peskov ha afegit que tampoc saben “com de veraces són aquestes publicacions”, però ha dit que “rebutgen categòricament” que hagi existit l’involucrament rus “en els esdeveniments de Catalunya” reflectit en el diari nord-americà. Són “mentida” i “falsedats”, segons el portaveu del govern rus.

El reportatge de The New York Times reconeix que no està clar si persones properes a l’expresident Puigdemont, com Alay i l’advocat Gonzalo Boye, van obtenir suports a Rússia favorables a la independència de Catalunya. En canvi, afirma que Alay va mantenir reunions amb funcionaris i exagents d’intel·ligències russos per obtenir suport tècnic i financer per al moviment independentista.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari