El govern no es mulla sobre Alay i Rússia

La portaveu Plaja respon que no tenen "cap posició" sobre els contactes russos d'un càrrec públic com el cap de l'oficina de Puigdemont

El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Villagrà
El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Villagrà

El govern de la Generalitat de Catalunya, per boca de la seva portaveu, Patrícia Plaja, ha manifestat aquest dimarts que “no tenim cap posicionament” que explicar sobre els contactes que va mantenir l’any 2019 Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, en els seus viatges a Rússia.

Sobre l’afer, d’actualitat per un reportatge publicat a The New York Times i comentat també pel govern rus aquest dimarts, Plaja s’ha limitat a respondre que en cas que aquestes trobades d’Alay amb funcionaris i oficials d’intel·ligència russos s’hagin produït -fet que el mateix Alay ha admès-, el govern no en tenia coneixement i que, per això, no poden donar més informació.

Alay, que ha reconegut els contactes però ha negat que constitueixin un delicte, ha cobrat 105.000 euros públics anuals la passada legislatura com a cap de l’oficina que té Puigdemont com a expresident de la Generalitat.

Sobre si l’executiu que presideix Pere Aragonès ha obert una investigació o ha tractat el tema durant la reunió d’aquest dimarts, la portaveu ha respost que no hi ha “cap novetat” i que no se n’ha parlat.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari