El Govern creu que Sánchez assistirà a la taula de diàleg i descarta ajornar-la

Els executius mantenen contactes previs, però encara no han concretat el dia, els temes a tractar ni els assistents

Pedro Sánchez amb Pere Aragonès
Pedro Sánchez amb Pere Aragonès

Falta al voltant d’una setmana perquè es reprengui la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern central i, tot i que la Moncloa no ha confirmat la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, l’Executiu català confia que hi assistirà. Ho ha comentat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa després del Consell Executiu, en la qual ha assenyalat que no tenen constància que Sánchez no hi vagi.

“En els contactes preparatoris entre els dos governs ningú ens ha dit que Sánchez no vindrà, de manera que el Govern està convençut que assistirà, perquè no hi ha res que justifiqui el contrari“, ha indicat Plaja. Per aquest motiu, l’Executiu català ha descartat ajornar la reunió de la setmana que ve, sobre la qual encara no s’ha concretat el dia ni els temes a tractar.

La portaveu també ha remarcat que no s’ha de parlar de taula de diàleg, sinó de “taula de negociació” i que aquesta segona reunió entre la Generalitat i l’Estat ha de ser un “recomençament”, deixant la porta oberta a què els treballs de la primera trobada -celebrada el 26 de febrer del 2020 a la Moncloa, amb el Govern de Quim Torra– puguin quedar sense efecte. “És el reinici, el punt de partida d’una negociació amb l’Estat. Hi ha un Govern nou, amb actors nous i ha passat molt temps des d’aquella reunió”, ha assenyalat.

Plaja ha afirmat que “no serà ni una trobada més ni una trobada qualsevol, sinó la negociació política més important que afronta el Govern en els darrers anys”, i ha considerat que en aquesta reunió s’haurà de definir una proposta de metodologia de negociació. La portaveu, però, no ha detallat qui formarà part de la delegació catalana, formada per membres del Govern, i tampoc ha concretat l’ordre del dia, ja que els punts a tractar encara no estan tancats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.