Qui porta el rècord en el recompte de represaliats a Catalunya?

Imatge que encapçala el perfil de Twitter @MésDe4500

L’Assemblea de Represaliades i Activistes (A.R.A.). Segons aquesta entitat, hi ha 4.565 persones represaliades comptades fins el 2 de setembre. Inclou aquesta dada en el comunicat que va emetre en què considerava “inútil” la concessió de la Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’Or de l’any 2020 a “les persones represaliades pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i als col·lectius jurídics que les defensen”. Òmnium Cultural situa el nombre de persones represaliades en més de 3.000 i algunes entitats i portaveus polítics situen aquesta xifra en 3.300.

La plataforma de verificació de dades incloses al discurs polític i a les xarxes socials Verificat va demanar Òmnium Cultural que detallés com feia el seu càlcul. L’entitat que presideix Jordi Cuixart va reconèixer que no tenia dades del tot exactes que permetessin arribar a les “més de 3.000” persones represaliades i que, entre d’altres exageracions, incloïa en aquest llistat “els 1.083 ferits” per la repressió entre els dies 1 i 4 d’octubre. Verificat recorda que el Servei d’Emergències Mèdiques va atendre 1.066 persones aquells dies i que cap d’elles està actualment encausada.

L’Assemblea de Represaliades i Activistes denuncia que “el 98% de les 4.565 persones represaliades formen part dels atestats i persecucions del cos dels Mossos d’Esquadra” i recrimina l’anunci de la concessió de la Medalla d’Or per part de la presidenta del Parlament, Laura Borràs: “Deixeu-vos de medalles i feu la vostra feina que per això us paguem un sou. I mentre vosaltres amb una mà seguiu fent accions innòcues i amb l’altra ens seguiu empresonant, nosaltres continuarem lluitant al carrer de forma decidida, fins aconseguir l’amnistia total i la República”.

A Twitter ja existeix el perfil @Mesde4500. Es va crear el juliol i aquest 4 de setembre tenia 1.306 seguidors.

(Visited 550 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari