Oriol Mitjà aposta per reobrir l’oci nocturn

L'epidemiòleg creu que al febrer la situació es pot estabilitzar i que hem d'aprendre a conviure amb el virus

Oriol Mitjà

El cap de la unitat de malalties infeccioses de Can Ruti, Oriol Mitjà, ha defensat la reobertura de l’oci nocturn després que el passat dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidís mantenir tancats els locals. En una entrevista a RAC1, Mitjà ha considerat que “l’oci nocturn es podria reobrir a partir d’aquesta setmana“, sempre que es prenguin les mesures adequades.

L’exassessor de l’expresident Quim Torra ha indicat que caldrà portar mascareta, comptar amb una ventilació adient i disposar de mesuradors de CO2. A més, també ha defensat l’ús del certificat covid, de manera que només puguin accedir als locals les persones que tinguin la pauta completa de vacunació, que hagin passat la malaltia o que tinguin un test negatiu.

Mitjà ha afirmat que hi haurà una sisena onada, tot i que serà “més petita” i menys greu que les anteriors: “Hi ha mutacions que redueixen l’eficàcia de la vacuna i nosaltres anem perdent immunitat”, ha comentat. Tot i això, l’infectòleg creu que al febrer “podem començar a estar molt bé” i que “la clau és que aprenguem a viure amb el virus i que aquest passi a ser endèmic, no pandèmic , amb una mortalitat semblant a la grip”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides