Oriol Mitjà aposta per reobrir l’oci nocturn

L'epidemiòleg creu que al febrer la situació es pot estabilitzar i que hem d'aprendre a conviure amb el virus

Oriol Mitjà

El cap de la unitat de malalties infeccioses de Can Ruti, Oriol Mitjà, ha defensat la reobertura de l’oci nocturn després que el passat dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidís mantenir tancats els locals. En una entrevista a RAC1, Mitjà ha considerat que “l’oci nocturn es podria reobrir a partir d’aquesta setmana“, sempre que es prenguin les mesures adequades.

L’exassessor de l’expresident Quim Torra ha indicat que caldrà portar mascareta, comptar amb una ventilació adient i disposar de mesuradors de CO2. A més, també ha defensat l’ús del certificat covid, de manera que només puguin accedir als locals les persones que tinguin la pauta completa de vacunació, que hagin passat la malaltia o que tinguin un test negatiu.

Mitjà ha afirmat que hi haurà una sisena onada, tot i que serà “més petita” i menys greu que les anteriors: “Hi ha mutacions que redueixen l’eficàcia de la vacuna i nosaltres anem perdent immunitat”, ha comentat. Tot i això, l’infectòleg creu que al febrer “podem començar a estar molt bé” i que “la clau és que aprenguem a viure amb el virus i que aquest passi a ser endèmic, no pandèmic , amb una mortalitat semblant a la grip”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.