‘El matí Catalunya Ràdio’ estrena setmana amb 15 tertulians independentistes i 6 que no ho són

El fitxatge de Marcel Vivet, que té com a únic mèrit haver estat condemnat a 5 anys de presó per agredir un mosso, genera malestar entre els convidats per Laura Rosel

Laura Rosel, directora i presentadora d'El matí a Catalunya Ràdio

Laura Rosel va tancar la primera setmana d’El matí de Catalunya Ràdio amb una Taula d’anàlisi per la qual van passar 21 tertulians, quinze d’ells independentistes. A més, va estrenar aquesta tertúlia amb la incorporació per sorpresa de Marcel Vivet, conegut perquè ha estat condemnat a cinc anys de presó per colpejar un mosso d’esquadra amb el pal d’una bandera estelada, per la qual cosa el policia va estar gairebé un mes de baixa. Rosel el va presentar sense explicar res del perquè s’incorporava a la tertúlia i el propi Vivet va demanar els altres tertulians que fossin condescendents amb ell. Aquests tertulians van ser Vicent Partal, editor de Vilaweb.cat, Marina Llansana, ex-diputada d’ERC i Estefania Molina, l’única dels quatre que no s’ha declarat independentista.

La proporció de tres tertulians independentistes front a un que no ho és o que no és obertament anti-independentista es va mantenir dimarts i dimecres. Dimarts, dia en què Rosel va entrevistar l’ex-president de la Generalitat Quim Torra, a la Taula d’anàlisi s’hi van asseure Jordi Barbeta, periodista d’El Nacional, Joan Tardà (ERC), Núria Cadenes (ex-militant de Terra Lliure i ex-presidenta de Solidaritat Catalana per la Independència) i Milagros Pérez Oliva, d’El País. Dimecres, els convidats van ser Quico Sallés, Sara González i Gemma Liñan, periodistes dels portals independentistes ElMón, Naciodigital i ElNacional, i Àlex Salmon, ex-director de la delegació del diari El Mundo a Catalunya.

Dijous, El matí de Catalunya Ràdio va convidar set persones a l’espai habitual de la tertúlia en un dia marcat pels aiguats a les Terres de l’Ebre. Quatre dels convidats van ser polítics: tres independentistes (Quim Forn, Santi Vila i Mireia Boya) i una ex-diputada del PP (Esperanza García). Dels tres periodistes que hi van participar un va ser Ferran Casas, subdirector de Naciodigital, i els altres dos, redactors de mitjans de les terres de l’Ebre afectades pel temporal, que no es poden comptabilitzar com a tertulians. Total: quatre convidats independentistes i un que no ho és.

Finalment, divendres va ser el dia més equilibrat, amb dos convidats independentistes (el politòleg Agustí Colomines i el periodista Jaume Barberà), un contrari a la independència (Toni Bolaño) i una periodista que es manté neutral (Laura Aznar, de Crític).

El balanç de la primera setmana deixa, doncs, un predomini absolut dels opinadors independentistes, que més que doblen el nombre dels que no ho són, i alguns dels tertulians avergonyits per haver de compartir secció amb Marcel Vivet, tot i que a Catalunya Ràdio hi vagi sense la mare, Anna Regalón, amb qui va compartir l’entrevista que li va fer Cristina Puig, a FAQs, el passat mes de juny.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.