Omella apel·la en la glosa dominical a “escoltar” per resoldre el conflicte

Amb motiu de l'11-S, el president de la Conferència Episcopal Espanyola reflexiona sobre la crisi catalana

Juan José Omella
Juan José Omella

L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella, ha apel·lat en la glosa dominical, amb motiu de la celebració de l’Onze de Setembre, a “escoltar-nos els uns als altres” per resoldre el conflicte polític a Catalunya, segons Efe.

Omella assenyala la necessitat d’escoltar-nos els uns als altres, “perquè en això consisteix el diàleg”, i escoltar és precisament “la primera fase d’un projecte en comú”. A més, diferència ‘escoltar’, que defineix com “l’actitud personal i implica estar receptiu per comprendre el que diu l’altre”, de ‘sentir’, verb que redueix a “captar sons, paraules, sorolls”. I aconsella “viure l’escolta” de manera “respectuosa” perquè “podria ser la clau per resoldre molts conflictes de la nostra vida privada, social i política”.

El prelat expressa el seu desig que “aquesta Diada sigui una veritable jornada de trobada fraternal cap a una comunió que respecti la diversitat”, i abunda en la necessitat d’escoltar a l’altra part com a pas necessari perquè hi hagi “relacions consistents” i un estadi en què “intervenir, proposar, decidir” i “actuar”.

Omella va ser un dels interlocutors que al seu dia van fer de pont entre el govern de Carles Puigdemont i el de Mariano Rajoy.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.