Omella apel·la en la glosa dominical a “escoltar” per resoldre el conflicte

Amb motiu de l'11-S, el president de la Conferència Episcopal Espanyola reflexiona sobre la crisi catalana

Juan José Omella
Juan José Omella

L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella, ha apel·lat en la glosa dominical, amb motiu de la celebració de l’Onze de Setembre, a “escoltar-nos els uns als altres” per resoldre el conflicte polític a Catalunya, segons Efe.

Omella assenyala la necessitat d’escoltar-nos els uns als altres, “perquè en això consisteix el diàleg”, i escoltar és precisament “la primera fase d’un projecte en comú”. A més, diferència ‘escoltar’, que defineix com “l’actitud personal i implica estar receptiu per comprendre el que diu l’altre”, de ‘sentir’, verb que redueix a “captar sons, paraules, sorolls”. I aconsella “viure l’escolta” de manera “respectuosa” perquè “podria ser la clau per resoldre molts conflictes de la nostra vida privada, social i política”.

El prelat expressa el seu desig que “aquesta Diada sigui una veritable jornada de trobada fraternal cap a una comunió que respecti la diversitat”, i abunda en la necessitat d’escoltar a l’altra part com a pas necessari perquè hi hagi “relacions consistents” i un estadi en què “intervenir, proposar, decidir” i “actuar”.

Omella va ser un dels interlocutors que al seu dia van fer de pont entre el govern de Carles Puigdemont i el de Mariano Rajoy.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides