Feina “a mida” per a l’exdelegada de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran

Maria Rosa Amorós (ERC) obté una plaça convocada pel departament d’Educació amb només 48 hores d’antelació

Exdiputada d’ERC (2012-15) i, fins al passat 15 de juny, delegada de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Maria Rosa Amorós és una persona amb xamba: ha trobat feina de seguida. Ha entrat a formar part de la plantilla del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Servei Educatiu del Pallars, amb seu a Tremp, un organisme depenent de la conselleria d’Educació de la Generalitat.

Després de la formació del nou govern, Maria Rosa Amorós, que és l’alcaldessa d’Isona per ERC, va ser rellevada del seu càrrec de delegada de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, ja que aquesta àrea ha passat a mans de JxCat, que ha nomenat en el seu lloc Ricard Pérez, regidor d’Oliana. Però sembla que ERC, que controla la conselleria d’Educació, ha decidit “salvar la soldat Maria Rosa Amorós”.

Així ho relata Anna Quintana en una carta publicada al diari Segre on, sense esmentar concretament el nom de Maria Rosa Amorós, explica la “curiosa” situació que es va produir, a finals de juliol, al Servei Educatiu del Pallars. Sense que estigués previst i per sorpresa, es va convocar una plaça de nova creació pel CRP i només es donava un termini de 48 hores per formalitzar la sol·licitud per ocupar-la.

A aquesta precipitada convocatòria només s’hi van presentar dues candidates, una de les quals era l’alcaldessa d’Isona. L’altra aspirant va ser descartada, perquè no tenia la condició de funcionària, tot i que aquest requisit no constava en el plec de condicions de l’oferta de feina. Resultat: Maria Rosa Amorós ja és la titular de la nova plaça creada al CRP del Servei Educatiu del Pallars.

Tot plegat, segons escriu Anna Quintana, és molt estrany i sospitós. En primer lloc, perquè les convocatòries per proveir places pel sistema escolar de la Generalitat s’acostumen a fer durant el mes de juny. En segon lloc, perquè el termini de 48 hores per presentar les candidatures, i més a finals de juliol, és del tot precipitat i discriminatori.

La feina en els CRP és molt cobejada pel professorat, ja que allibera de l’estrès d’haver de fer classes als alumnes. Les fonts consultades per EL TRIANGLE assenyalen que la convocatòria pública d’aquesta plaça durant el mes de juny i amb un termini de presentació de candidatures més llarg, hauria atret, de ben segur, nombrosos aspirants. Però no ha estat el cas. Fa tota l’aparença, doncs, que a Maria Rosa Amorós li han creat, des d’ERC, una “feina a mida”.

No és el primer cas d’endollisme que es produeix en l’òrbita d’ERC al Pallars Jussà. El mes de juliol passat, el fill de l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, va ser contractat pel consell comarcal “per l’article 26”: és a dir, sense passar cap prova de selecció ni oposició, com és preceptiu per treballar en qualsevol administració pública. El cas és especialment greu perquè Maria Pilar Cases és membre de l’òrgan de govern d’aquesta institució… del qual Maria Rosa Amorós n’és la vicepresidenta segona. Tot queda a casa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.