El Govern marxa de convivències en plena crisi per l’aeroport i pel diàleg

Els consellers i els secretaris generals de la Generalitat s'han reunit a la Vall d'en Bas per enfocar el curs polític

Els membres del Govern a la Vall d'en Bas

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, els consellers, els secretaris generals i la portaveu del Govern participen aquest dissabte en una jornada de treball al centre de Can Trona, a la Vall d’en Bas. És una reunió de “caire estratègic”, segons l’executiu, que ha de servir per “perfilar” el pla de govern i marcar les prioritats de l’executiu davant el nou curs polític. El cert és que les convivències bona falta li fan a un Govern que marxa més dividit que mai.

La jornada de treball és un dels mecanismes de cohesió que es van incloure a l’acord de govern per evitar les diferències entre Junts i ERC de l’anterior legislatura.

“Ha de servir per enfocar el curs polític i perquè cada departament comparteixi prioritats amb les altres conselleries, però també s’hi parlarà de temes que marquen l’agenda política, com són la gestió econòmica i la pandèmia”, ha afirmat la portaveu, Patrícia Plaja.

Dividits pel Prat
El cert és que la trobada arriba quan els socis del Govern, ERC i Junts, han mostrat més símptomes de divisió que mai. Els darrers moviments amb relació a l’aeroport del Prat i l’afectació de la zona protegida de la Ricarda han agreujat el mal ambient.

El president Aragonès va qüestionar ahir amb duresa l’ampliació de l’aeroport tal com està inclosa al Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) que el Govern central i Aena van presentar al matí al Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, que es va celebrar a Barcelona. “El DORA d’Aena que s’ha fet públic avui no reflecteix el consens establert en el si del Govern: assegurar la inversió sense donar res per tancat i definir els següents passos amb un ampli acord de totes les administracions”, va escriure Aragonès a Twitter. El president exigia també “explicacions i la rectificació” del document.

La reacció d’Aragonès ha agafat per sorpresa els socis de Junts. S’han enfadat perquè, segons ells, aquest document no diu res diferent del que ja s’havia pactat. D’entrada asseguren que l’afectació sobre la Xarxa Natura no es dona per feta, i després, perquè la concreció de l’ampliació es negociarà en el nou pla director de l’aeroport, l’aprovació del qual està prevista per al 2024 o 2025.

Dividits pel diàleg
D’altra banda, les convivències arriben poc abans que es reuneixi la taula de diàleg entre els governs de la Generalitat i l’Estat. Una trobada que els socis del Govern afronten amb plantejaments molt diferents. Mentre ERC segueix defensant-la, des de Junts no son pocs les veus crítiques que s’ha pogut escoltar al llarg de l’agost.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.