Alay: “Anar a Rússia a parlar de com fer un estat propi no és cap delicte”

El cap de l'oficina de l'expresident Puigdemont es defensa de la investigació del The New York Times

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

El cap de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha explicat que va mantenir contactes amb Rússia després del referèndum del 2017 per preparar-hi conferències i entrevistes de l’expresident amb l’objectiu d’explicar la causa independentista.

En una entrevista al programa Més 324, ha dit que “òbviament s’han de dur a terme visites i contactes previs” per organitzar aquests viatges de Puigdemont, en referència a les informacions publicades pel diari The New York Times.

“Anar a parlar d’afers que interessen en la creació d’un Estat independent en el futur no és cap delicte”, ha dit. “Són històries de fantasmes” situades “enmig del duel Espanya-Catalunya i Estats Units-Rússia”, es defensa. “El nostre objectiu és crear un Estat independent i per fer-ho necessitem tenir relacions amb tots els països, també amb Rússia, com a gran potència”, ha insistit.

Alay també ha negat que s’hagi sentit “utilitzat” per la diplomàcia russa per desestabilitzar la Unió Europea i ha atribuït la teoria de la col·laboració russa als contraris a la independència.

El cap de l’oficina de Puigdemont ha condemnat la filtració dels missatges de text, que estan sota secret de sumari. “La correspondència és inviolable i el mòbil és la correspondència del segle XXI”, ha dit.

Segons publicava aquest divendres el diari The New York Times, Alay hauria mantingut reunions amb persones properes als serveis d’intel·ligència russos i amb exespies del país entre els anys 2019 i 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides