Puigdemont estudia accions legals per la filtració de la trama russa

L'expresident emmarca la informació dels vincles amb Rússia en la "guerra bruta" de l'Estat

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, estudia emprendre accions legals per la filtració d’un informe de la Guàrdia Civil que el vincula amb Rússia. Arran de la publicació de The New York Times que revela les trobades del cap de la seva oficina com a expresident amb autoritats russes.

Puigdemont ha enviat un comunicat aquest divendres en què denuncia que “totes les evidències assenyalen que la informació ha arribat a alguns mitjans abans que s’aixequés el secret de sumari”, per la qual cosa “possiblement s’hagi comès algun delicte de revelació de secrets oficials”.

Al comunicat, Puigdemont defensa les reunions mantingudes per Josep Lluís Alay: “Són perfectament legals i tenen com a objectiu contribuir a la resolució democràtica del conflicte polític entre Catalunya i Espanya”. El president critica que els missatges amb Alay filtrats estan “descontextualitzades de la realitat”.

“La revelació de converses privades, que no tenen res a veure amb un delicte, és un instrument més de la guerra bruta que l’Estat Espanyol practica contra Catalunya”, lamenta l’expresident.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.