La Fiscalia del Suprem assegura que Joan Carles I va cobrar comissions internacionals

El tinent fiscal apunta que el rei emèrit ha pogut cometre blanqueig de capitals, delicte contra hisenda, suborn i tràfic d'influències

Joan Carles I
Joan Carles I

La Fiscalia del Tribunal Suprem afirma que el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I de Borbó, va aconseguir una part de la seva fortuna cobrant “comissions i altres prestacions de caràcter similar en virtut de la seva intermediació en negocis empresarials internacionals”, segons revela el diari El Mundo citant el contingut d’una comissió rogatòria remesa a Suïssa el passat 24 de febrer en el marc de la investigació sobre la Fundació Zagatka.

La Fiscalia afirma que disposa d’indicis que els fons investigats tenen, entre altres, “la referida procedència il·lícita”, i atribueix a Joan Carles I la possible comissió dels delictes de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública, suborn i tràfic d’influències.

A més, segons publica la Cadena SER citant fonts de la Fiscalia, el Suprem ha enviat almenys tres comissions rogatòries per obtenir de Suïssa totes les dades que tingui sobre Zagatka, propietat del parent del rei emèrit Álvaro d’Orleans, la qual va pagar despeses de l’anterior cap d’Estat, que n’era beneficiari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.