La Casa Reial remet a Hisenda els pagaments a Joan Carles I posteriors a l’abdicació

Els requeriments de l'Agència Tributària corresponen a la verificació de la segona regularització del rei emèrit

Joan Carles I
Joan Carles I

La Casa Reial ja ha respost als requeriments d’informació remesos per l’Agència Tributària sobre els pagaments al rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, corresponents al període des que va abdicar l’any 2014 fins a l’any 2018, segons Europa Press.

Es tracta d’una informació pública, ja que les assignacions de fons a la Casa Reial formen part dels Pressupostos Generals de l’Estat. Joan Carles I va cobrar una assignació de fons públics anual de gairebé 200.000 euros, fins que el seu fill i successor, el rei Felip VI, se la va retirar el març del 2020.

Amb aquests requeriments, l’Agència Tributària vol contrastar els fons rebuts en aquell període pel rei emèrit amb els pagaments previstos en els Pressupostos, una comprovació emmarcada en la verificació de la segona regularització fiscal presentada per Joan Carles I, per un import de 4 milions d’euros.

En el punt de mira d’Hisenda també hi ha els ingressos que funcionaris de la Casa Reial van fer amb compte de Joan Carles I, efectuats a instàncies del mateix excap d’Estat.

L’Agència Tributària, el passat mes de maig, va comunicar al rei emèrit l’inici d’una investigació sobre la seva situació fiscal.

D’altra banda, El Mundo ha revelat aquest dijous que la Fiscalia del Tribunal Suprem assegura que Joan Carles I va cobrar comissions per intermediar en “negocis empresarials internacionals”, i que pot haver comès delictes de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública, suborn i tràfic d’influències.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “La Casa Reial remet a Hisenda els pagaments a Joan Carles I posteriors a l’abdicació”

  1. I de què servirà trobar que ha comès delictes de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública, suborn i tràfic d’influències, si no se’l pot jutjar?

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides