Medalla d’Honor del Parlament als ‘indepes’ encausats per l’1-O

La majoria independentista de la Mesa ha donat suport a l'acord, que no ha comptat amb el grup socialista

Laura Borràs
Laura Borràs

El Parlament ha decidit concedir la Medalla d’Honor de la cambra, en la categoria d’or, al col·lectiu de persones independentistes que es troben encausades arran de l’1 d’octubre.

La majoria independentista de la Mesa ha donat suport a l’acord, que no ha comptat amb els vots del grup socialista.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha explicat que la concessió de la medalla a “les persones víctimes de la repressió i la causa general contra l’independentisme empresa arran de l’1-O” es fa a proposta seva i que “vol expressar la voluntat d’acompanyar institucionalment les persones que pateixen persecució per defensar la llibertat dels ciutadans per escollir el futur del país”.

Borràs ha explicat que, excepcionalment, la medalla serà dipositada al Museu d’Història per “fer present el trist episodi d’història viva del país que esperem que acabi ben aviat”.

L’entrega del guardó es farà el dia abans de la Diada, el 10 de setembre. Hi assistiran en representació del col·lectiu un grup reduït de persones que l’independentisme considera víctimes de la repressió de l’Estat.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Medalla d’Honor del Parlament als ‘indepes’ encausats per l’1-O”

  1. Estaria bé que es firmessin els articles amb el nom del periodista. Més que res per saber qui pensa que redactar un article i un titular així passa els mínims exigibles a un mitjà que es vol considerar seriós.

    Respon

Feu un comentari