La CUP acusa ERC d’incomplir l’acord d’investidura i de no tenir “una ruta clara”

La diputada cupaire Eulàlia Reguant adverteix que estan lluny d'aprovar els pressupostos

Eulàlia Reguant

La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Eulàlia Reguant ha expressat la disconformitat del seu partit envers els primers 100 dies del Govern de Pere Aragonès. En una entrevista a elDiario.es, Reguant ha assegurat que si algú ha trencat l’acord d’investidura entre els cupaires i els republicans “és ERC, no nosaltres”, i ha advertit que “ara mateix” estan “lluny d’aprovar els pressupostos”.

La CUP considera que el Govern no té “una ruta clara” per implementar els acords i que no ha elaborat polítiques públiques que responguin al pacte entre ambdues formacions. “Vam arribar a un acord d’investidura que marcava un canvi de rumb respecte del que havien estat els últims tres anys, tant en polítiques públiques com a full de ruta independentista. El que estem veient és que sembla que aquest marc de país el Govern no el comparteix“, ha assenyalat la diputada cupaire.

Com a exemple, Reguant ha recordat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar la setmana passada que no hi hauria internalització del 061 ni del transport sanitari, i que en altres àmbits, com l’habitatge, l’Executiu tampoc està complint amb les expectatives. “En relació al full de ruta independentista, l’Acord Nacional per l’Autodeterminació i l’Amnistia no s’ha convocat ni té un marc clar”, ha afegit.

La diputada cupaire ha criticat els acords de la Generalitat amb el Govern espanyol per la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern o per l’ampliació de l’aeroport del Prat, i ha assegurat que no entén “per què el Govern té la necessitat de mostrar-se dialogant amb el Govern central”. “Cauen en la trampa de Sánchez, de tornar a la lògica del maó a maó”, ha afirmat. Els anticapitalistes tenen la sensació que “escolten més a la patronal de Foment del Treball que a la CUP”, però adverteixen que, perquè la legislatura “surti endavant”, “l’acord d’investidura s’ha d’anar implementant i millorant”.

Reguant ha admès que, actualment, “estan lluny d’aprovar els pressupostos” però ha assenyalat que estan “disposats a seure per fer valdre els acords als quals van arribar amb ERC”. A l’espera de veure quina és la proposta del Govern, la CUP considera que els comptes “haurien d’incloure moltes de les coses que han acordat amb nosaltres” i que JxCat també present a l’Executiu- hauria d’assumir-les.

Junts ha d’estar vinculat (a l’acord). Si tenen problemes d’enteniment, com hem vist aquest estiu, potser vol dir que el Govern de Quim Torra no és tan diferent del d’Aragonès“, ha remarcat la diputada cupaire. Respecte a les paraules del president català sobre la celebració d’un nou referèndum abans del 2030, Reguant ha recordat que “l’acord d’investidura planteja que en el marc d’aquesta legislatura hi ha d’haver un nou embat democràtic en forma de referèndum”, i ha afirmat que, malgrat els desacords, la CUP no se’n penedeix d’haver investit Aragonès.

(Visited 95 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari