Illa diu que no hi haurà referèndum “ni el 2030 ni el 2040”

Torna a exigir a Aragonès que convoqui una taula de diàleg entre catalans, tal com li va demanar el president Sánchez

El líder del PSC, Salvador Illa, ha assegurat a El Heraldo de Aragón que no hi haurà cap referèndum sobre la independència de Catalunya “ni el 2030, ni el 2040”, i ha apostat per considerar el conflicte entre Catalunya i l’Estat una qüestió només interna catalana. Per a això ha defensat obrir una taula de diàleg, però a Catalunya i entre els partits catalans.

“No hi haurà referèndum per la independència ni el 2030 ni el 2040. No n’hi haurà perquè Catalunya necessita polítiques que uneixin els catalans. Reclamem una taula per dialogar els catalans amb nosaltres mateixos, trobar un punt de consens, i després no tinc inconvenient que l’acord pugui ser ratificat en votació. Però crec que votar una ruptura no és un camí adequat ara”, ha indicat.

Illa ha apostat també perquè el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, formi part de la taula de diàleg per part del govern espanyol. “Iceta és una persona adequada per formar part d’aquesta taula, els socialistes catalans ens en sentiríem molt afalagats”, ha indicat.

En canvi, el líder del PSC ha insinuat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no assistirà a la taula de diàleg, i ha criticat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ho reclami.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari