Els ‘riders’ de Glovo ajornen la vaga per facilitar la negociació

Els treballadors veuen ara l'empresa més oberta a acceptar millores laborals com la contractació directa

Mobilització de treballadors de Glovo
Mobilització de treballadors de Glovo

CCOO de Catalunya ha anunciat aquest dijous l’ajornament de la vaga que els treballadors de Glovo als supermercats havien previst pels dies 3, 4 i 5 de setembre per obtenir diverses millores de les condicions laborals, principalment la contractació directa.

D’aquesta manera, els riders aposten per l’espai de negociació obert amb Glovo després d’haver considerat un èxit rotund el seguiment de l’anterior aturada, que han xifrat en un 100%, per bé que mantenen les convocatòries de vaga corresponents als dies 10, 11 i 12 de setembre.

Així mateix, el sindicat ha anunciat l’ampliació de la denúncia presentada a la Inspecció de Treball contra Glovo per cessió il·legal de treballadors, després d’haver denunciat incompliments del salari mínim interprofessional i de la normativa de riscos laborals, i la vulneració del dret de vaga.

La secretària de Noves Realitats del Treball i ESS de CCOO, Carmen Juares, ha explicat que l’èxit de la vaga dels dies 27 a 29 d’agost ha estat clau perquè l’empresa “estigui movent peça, contactant-nos per obrir converses i oferint alguns contractes indefinits”.

Juares ha destacat, en diversos comentaris publicats a Twitter, que “ningú a Glovo esperava que fossin capaços d’aconseguir que tanqués l’app i que no sortís cap comanda durant la vaga”, fet que considera “una fita per continuar avançant no només a Catalunya, sinó a nivell europeu”.

Les jornades de vaga es van convocar després que, aquest mes d’agost, entrés el vigor la denominada Llei rider, que obliga les empreses com Glovo a reconèixer els repartidors com a treballadors assalariats i no com a autònoms.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides