Un periodista de TV3 publica un article contra el govern espanyol al propi portal de la CCMA

Ferran Moreno ignora el Llibre d’estil, escriu obertament contra Pedro Sánchez i Fernando Grande Marlaska i els acusa de buscar només “gestos i titulars llampants d’acollida de migrants”

El Manual d’Ús del Llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) dedica un apartat a les expressions públiques dels seus professionals. El primer que es diu en aquest apartat és que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. Tot seguit prohibeix a aquests professionals “adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat” i “emetre missatges o comentaris ofensius o despectius”, entre d’altres restriccions. I detalla que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

Ferran Moreno treballa a TV3 des del juny de 2017. Se suposa que deu conèixer aquestes normes del Manual d’ús del Llibre d’estil de la CCMA. En un article publicat el passat 29 d’agost les va incomplir obertament. I, a més, ho va fer a l’apartat de ‘Notícies’ del portal de la pròpia CCMA. L’article de Moreno és una crítica frontal a la política migratòria del govern de Pedro Sánchez i del ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlasca. En ell, el periodista de TV3 contraposa la bona imatge que ha donat el govern espanyol amb la seva aportació a la sortida de l’Afganistan de milers de persones que volien abandonar el país després de l’arribada al poder dels talibans a les deportacions a Ceuta de menors que hi havien entrat per mar el passat mes de maig.

“Torrejón començava a lluir avions mentre a Ceuta les furgonetes amb 15 adolescents al dia posaven rumb cap al Marroc. Les contradiccions entre els gestos i els fets, però, venen de lluny. Concretament, del dia 1 de legislatura”, sentencia Moreno. Es refereix a la decisió de Pedro Sánchez d’acollir a Espanya els prop de 600 migrants que havia rescatat un vaixell d’Open Arms i dels quals cap país volia fer-se’n càrrec. El redactor de TV3 considera que aquesta decisió va ser un simple gest que no va tenir continuïtat i ho denuncia. “La decisió i l’ímpetu dels gestos dels primers dies ja s’havia diluït”, dicta al seu article per criticar que el president del govern espanyol rebutgés acollir més migrants rescatats al Mediterrani.

Més endavant, assegura que “la pandèmia va ser el pretext” per bloquejar al petit moll d’Arguineguín uns dos mil migrants que havien arribat a les Canàries. Acusa al govern de Sánchez d’aturar la reforma i millora de la Llei d’Estrangeria i acaba referint-se a Grande Marlasca per afirmar que “molts temen que ell i les seves polítiques tenen la continuïtat assegurada entre gestos i titulars llampants d’acollida de migrants”. No especifica qui són els “molts” que tenen aquest temor.

Fins ara, Núria Llorach, presidenta de la CCMA, i Vicent Sanchis, director de TV3, havien justificat que alguns dels seus treballadors manifestin opinions polítiques als mitjans o les xarxes socials amb l’excusa que no eren membres de la seva plantilla o, fins i tot, que el Llibre d’estil no afecta els redactors de la secció d’Esports. Ferran Moreno és redactor ENG dels Telenotícies, a la secció de Societat, i l’article no l’ha escrit a Twitter o al diari ARA sinó al portal de la CCMA. El que sí que va escriure a Twitter el 29 d’agost anava en la mateixa línia: “Política exterior de simbolismes vs. Política migratòria de bloqueig. De la pompa de l’Aquarius a l’illa-presó de Gran Canària. De l’acollida d’afganesos a la deportació de menors sense procediment”.

(Visited 796 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari