Sanitat proposa la tercera dosi per a persones immunodeprimides

La UE diu que també caldria considerar la possibilitat d'una dosi addicional per a la gent gran com a precaució

La ministra de Sanitat, Carolina Darias
La ministra de Sanitat, Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que en el consell interterritorial de Sanitat de la setmana vinent que es durà a consideració de les comunitats autònomes la proposta que ha arribat avui la ponència de vacunació d’administrar una tercera dosi de la vacuna de la covid només a les persones que pateixen algun tipus d’immunodepressió.

Aquesta proposta, ha afegit Darias, va en la mateixa línia que han manifestat, en un comunicat conjunt, l’Agència Europea del Medicament (EMA) i el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), que afirmen “no hi ha una necessitat urgent d’administrar dosis de reforç de vacunes a individus completament vacunats en la població general” i que cal començar amb una dosi addicional per a aquelles persones que per tenir alguna categoria d’immunodepressió no aconsegueixin el mateix grau de protecció amb dues dosis.

En el mateix comunicat, l’ECDC també afirma que es podria considerar la possibilitat de proporcionar una dosi addicional, com a mesura de precaució, a la gent gran i fràgils, en particular a les que viuen en entorns tancats, com els residents de centres d’atenció a llarg termini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides