Sánchez anuncia una pujada “immediata” del salari mínim

El president del govern es compromet a actuar dins del marc europeu contra l'increment del preu de la llum, però no aclareix com

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una pujada “immediata” del salari mínim interprofessional (SMI) durant un acte públic celebrat a la Casa de América de Madrid aquest dimecres al matí, amb què ha escenificat l’inici del nou curs polític.

Durant la seva intervenció, en el marc d’una conferència titulada Una recuperació justa, el president no ha especificat quant pujarà el SMI, però ha assegurat que el govern d’Espanya complirà la seva promesa d’incrementar-lo fins a assolir el 60% del salari mitjà al final de la legislatura.

Sánchez, a més, ha explicat que les tres línies d’actuació de l’executiu central són l’administració de la vacuna contra la covid-19, una recuperació econòmica justa que no deixi capes de la societat enrere, i la inversió dels fons europeus en la modernització econòmica.

En l’acte, on han assistit representants de gegants del sector energètic com Endesa i Iberdrola, Sánchez també s’ha compromès a “solucionar” l’increment de la factura elèctrica, per bé que no ha aclarit quines mesures aplicarà per aconseguir-ho. El cap de l’executiu, això sí, ha emmarcat l’eventual acció del govern sobre el preu de la llum “dins del marc regulador europeu“.

Així mateix, ha afirmat que el govern se’n fan càrrec de “la preocupació social” i que “seguirà actuant” fins que solucioni l’encariment de la factura elèctrica.

D’altra banda, Sánchez ha donat la benvinguda a la possibilitat que el Congrés creï una comissió per estudiar el mercat elèctric i, comptant amb l’opinió d’experts, proposi mesures de reforma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides