Quim Torra: “Hem descarrilat i, a més, estem desmobilitzats”

L'expresident català assegura que "amb una taula de diàleg no s'aconseguirà un referèndum pactat"

L’expresident català, Quim Torra, ha lamentat que l’independentisme no va defensar la possibilitat de concretar una república a Catalunya després de la consulta independentista de l’1 d’octubre del 2017. Per a Torra l’1-O “vam acabar com vam acabar (…), perquè l’únic que no vam fer va ser defensar la república als carrers”.

Quim Torra, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que “com cau el Mur de Berlín? Perquè la gent s’hi asseu”, afegint que “les revolucions passen per la força de la gent”. En aquest sentit, per a Torra, els independentistes catalans “hem descarrilat i, a més, estem desmobilitzats”.

Pel que fa a la mesa de diàleg entre el govern central i el de la Generalitat, Torra no entén els dos anys de marge que l’executiu del republicà Pere Aragonès dona al del socialista Pedro Sánchez, en considerar que “amb una taula de diàleg no s’aconseguirà un referèndum pactat”.

L’expresident Torra assegura que “no hi haurà mai un referèndum pactat amb l’Estat”, i que “no em sembla realista plantejar-ho”. Torra assegura que “jo vaig plantejar a la taula de diàleg l’amnistia i l’autodeterminació. Em van dir: No, nunca jamás“.

Torra també ha anunciat que “avui presentaré al jutjat nº 24 de BCN l’escrit de defensa per la segona causa en què estic acusat de desobediència”.

(Visited 269 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari