Cap sanció del govern a l’exconseller Bosch pel cas d’assetjament del seu excap de gabinet

L'expedient es tanca com una "infracció greu" per no haver activat el protocol, però sense cap càstig perquè va plegar

Alfred Bosch, al Parlament
Alfred Bosch, al Parlament

El govern de la Generalitat ha tancat aquest dimarts, sense imposar cap sanció, l’expedient que havia obert a l’exconseller d’Acció Exterior Alfred Bosch (ERC) per la seva gestió de les acusacions d’assetjament sexual contra el seu cap de gabinet Carles Garcias, sobre les quals Bosch no va activar el protocol de prevenció establert per la Generalitat.

L’instructor d’aquest expedient intern ha conclòs que l’extitular d’Exteriors va cometre una “infracció greu” i “sancionable” perquè no va activar el protocol per a la prevenció de l’assetjament sexual, però ha descartat sancionar-lo perquè Bosch va renunciar al càrrec de conseller i aquesta decisió supera qualsevol dels possibles càstigs previstos.

Bosch, que ha declarat ara a Nació Digital que va assumir “els possibles errors polítics i de gestió” quan va dimitir, va al·legar que desconeixia els mecanismes per activar el protocol i que va fer fora el seu cap de gabinet quan es va assabentar dels “comportaments potencialment denunciables”.

L’expedient tancat aquest dimarts es va obrir el desembre del 2020, després que l’aleshores vicepresident català amb funcions de president, Pere Aragonès, rebés tres informes, elaborats per Funció Pública, el Comitè Assessor d’Ètica Pública i els serveis jurídics de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides