Blanquejant el separatisme?

Per casualitat em quedo avui veient el primer programa de la tarda de la nova cadena 8tv, que es presenta com furiosa competidora de TV3, tot i que, no sé si intueixo o és el meu desig fervent, que el que es voldria aconseguir amb aquesta iniciativa és una nova audiència global que incorpori, aquest cop, a tota la ciutadania catalana. Es tractaria de dos blanquejos: el del secessionisme i el de la Moncloa. En cada cas amb el seu particular referent polític de subvenció i pressing que em porta a una consideració que ja els avanço des d’aquest mateix moment, per si no volen acabar de llegir l’article: a Catalunya s’estaria produint un orquestrat blanqueig del separatisme, anant un de similar, de l’Espanya de Sánchez, a rebuf. En el cas “espanyol”, el blanqueig consistiria en un intent de recuperar a una extrema esquerra erràtica i a un socialisme històric avui desarborat i substituït per un sanchisme que fins ara segons totes les hemeroteques (no ho dic jo) hauria estat mentint massa, així que caldria sargir aquest descosit.

Disposo encar d’escasses dades, però tot apunta a un objectiu similar, tot i que el de 8tv està més consolidat. Vegem-ho: en efecte, Frank Blanco, captat per aquesta cadena del programa Zapeando, per Nicola Pedrazzoli el nou amo de 8tv, després de la compra al grup Godó, (hi ha molts italians en aquestes contrades mediàtiques!) presenta – encara que de forma fugaç – al costat de padrí del programa, ni més ni menys que Xavier Sardà, a dos colpistes indultats, Rull i Junqueras, i fins i tot arriba a incloure, també fugaçment la imatge d’Alejandro Fernández… Coneixem en paral·lel la contractació per la cadena d’Albert Donaire i Toni Albà, dos insultadors professionals d’Espanya i el constitucionalisme, annexats fins ara a TV3, al costat de presències equilibradores de la plantilla; la més professional amb Samanta Villar i la més sexy, amb Ares Teixidó (8tv no oblida donar algun toc TV5). Un còctel que no té pèrdua.

Hipòtesi: aquesta singular plantilla d’arrencada coincidiria amb una actual i presumpta política de la Generalitat de “menys separatisme i més governança, o referèndum el 2030”, cosa que em sembla com un clar blanqueig del secessionisme amb l’objectiu de restar-li la seva virulència habitual i fer-lo més amable. Un blanqueig similar aprofitant “al nou Iglesias”, podria tenir la seva extensió a Espanya. M’atreviria a pronosticar que, malgrat els adustos personatges contractats, l’habitual tendència ofensiva i insultant de TV3 no es produirà tan agressivament a 8tv. Veurem però si les consignes de contenció donades a Donaire i Albà es respecten. Aquest punxat “polític” ordenat, del suflé separatista abastaria també TV3, on queden personatges menys virulents, com els Jair Domínguez o Bricohéroes, que factiblemente “s’empassarien”, d’una vegada, el “puta Espanya”, perquè el de “colons “, atenent al “consell” d’Aragonés, ja no ho deixen anar per pantalla. La raó o una part d’ella hauria tornat a la “casa gran”…? Espero no equivocar-me… al temps.

La rèplica “espanyola” del blanqueig, abans apuntada, arribaria amb Iglesias, just després anar-se’n Messi, contractat l’ex-coletas, per “treballar” com “investigador” a la UOC (feu de Castells amb portes giratòries activades) i com a periodista -encara que intrús- a la SER, per debatre aquesta vegada amistosament amb l’exministra Carmen Calvo incloent l’aparició -també “equilibradora” de l’erudit exministre Garcia Margallo. Contractat així mateix per la cadena independentista RAC1 i el digital CTX, Iglesias tindria feina i potser buscaria redimir …?

Una tercera estratègia de contingut separatista aquest cop anti-blanqueig, seria la d’Els matins de Catalunya Ràdio, on independentistes variats, tots d’alt rang, capaços d’argumentar sense insultar, podran dur a terme debats diaris “ombliguistes” en un “yo me lo guiso, yo me lo como”. Sala Martin, Tardà, Mireia Boya, Roures, Santi Vila, Graset, Bassas, Núria Cadenes. Un planter groguista d’alt voltatge amb capacitat d’argumentació més raonada que emotiva. Fixeu-vos que ni a Otegui ni a Carles Sastre se “les da vela en este encierro”, encara que millor no dono idees.

(Visited 274 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari