Qui s’ha enfadat perquè el president de l’ACN li ha piratejat una foto?

El fotògraf free-lance Arnau Rovira. La fotografia, on es veia la cruïlla dels carrers Rocafort i Consell de Cent de Barcelona, la va publicar el 7 de novembre de l’any passat El País Semanal i il·lustrava l’article titulat “Barcelona: la reconquesta tàctica de l’asfalt”. El president de l’Agència Catalana de Notícies, Ignasi Genovès, la va recuperar el 27 d’agost per penjar-la en un missatge de Twitter acompanyada del text “Com trinxar la Barcelona de Cerdà”. No va dir que la foto era d’Arnau Rovira i aquest li ho va recriminar l’endemà en un altre missatge en aquesta xarxa social: “M’encanta que el president de l’Agència Catalana de Notícies pengi una foto meva de les super illes sense citar l’autor”.

El periodista de La Directa Jesús Rodríguez es va sumar a la queixa d’Arnau Rovira i va fer la piulada següent: “Diu molt del responsable d’una agència pública de notícies”. Una altra tuitaire, en aquest cas realitzadora de Vallès Oriental TV, Núria Nia, es lamentava així: “Com trinxar l’ecosistema fotogràfic de Barcelona”.  Un altre fotògraf, Albert Váquez, va comentar irònicament “Periodisme, li diuen!”. En un to més agressiu, l’usuari de Twitter @lletraferitbcn va escriure “És convergent, què et podies esperar? Són experts en apropiar-se d’allò que no és seu…”.

Efectivament, Genovés és un militant històric del món convergent. Va ser el primer secretari del Grup d’Estudis Nacionalistes, format per persones vinculades a Jordi Pujol i Convergència Democràtica de Catalunya, partit al qual va militar per passar després a fer-ho al PDeCAT i finament a JxCat. Al seu perfil de Twiter, on encara hi conserva el llaç groc per demanar la llibertat dels presos independentistes, es presenta com a president de l’ACN i com director general de Difusió de la Generalitat. Aquest càrrec comporta la responsabilitat de distribuir la publicitat institucional entre els mitjans de comunicació, també la que va a parar a l’ACN. L’usuari @resd9 no veu clar que Genovés compatibilitzi els dos càrrecs: “no deixa de sorprendre que sigui legal (no diguem moral) fer ambdues coses a l’hora”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.