Els visitants de les residències ja no s’hauran de fer els test d’antígens

El Govern flexibilitza algunes mesures als centres per a persones grans davant la millora epidemiològica

A partir d’aquest dimarts, les restriccions a les residències de gent gran seran més flexibles. Segons han anunciat els departaments de Drets Socials i de Salut, a partir d’ara ja no serà obligatori fer-se un test d’antígens abans de visitar un usuari. També canvia el nombre màxim de visitants: de dos a tres.

Es mantindran els passejos i les sortides, tant les de tres dies com les més llargues, sempre que siguin amb una mateixa bombolla de convivència. A més, quan tornin de les sortides curtes, els usuaris no hauran de fer-se cap prova.

Quan els residents tornin d’una sortida de menys de tres setmanes, es farà una vigilància exhaustiva dels símptomes. Si la sortida és més llarga, els no vacunats hauran de fer-se una prova PCR i hauran de fer 14 dies de quarantena.

En el cas dels usuaris que tinguin la pauta completa de vacunació o hagin passat la infecció en els últims tres mesos (sempre que estigui confirmada amb una prova PCR), únicament es mantindrà la vigilància dels símptomes en els 14 dies posteriors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides