El govern espanyol ajorna el canvi dels delictes de sedició i rebel·lió

El pla normatiu de 2021 del govern espanyol deixa fora el compromís de modificar el codi penal

Entre les lleis que el govern espanyol té previst aprovar abans de final d’any no hi figura la reforma dels delictes de rebel·lió i sedició. Així s’ha confirmat avui en la presentació del pla normatiu que ha fet el ministre de la Presidència, Félix Bolaños. El polític ha justificat l’absència d’aquestes lleis afirmant que “la nostra prioritat és la recuperació econòmica”.

El govern espanyol va prometre el 2020 actualitzar el Codi Penal per adequar-lo als estàndards europeus, reformant els delictes de sedició i de rebel·lió que considerava desfasats, però el ministre Bolaños assegura ara que els canvis en el Codi Penal no són ara prioritat.

La reforma de la sedició ha estat una de les grans apostes dels comuns, verbalitzada especialment per Jaume Asens, que sosté que serviria per als presos -l’indult del govern espanyol els va posar en llibertat- i també per facilitar una sortida per a Carles Puigdemont i la resta de dirigents independentistes expatriats.

Asens ha recordat aquest dimarts que la reforma del delicte de sedició “és un compromís” del govern espanyol “amb Europa i les organitzacions de Dret Humans”. És per això, que Unides Podem durà el delicte de sedició a la taula de diàleg, “tal com vam anunciar, aquesta serà una de les primeres qüestions que portarem a la taula de diàleg”.

PP: Delicte de referèndum
La picabaralla entre els socis del govern espanyol arriba just el mateix dia que el líder del PP, Pablo Casado, ha fet públiques una bateria de propostes contra l’independentisme. Així, ha afirmat que si arriba a ser president del govern espanyol, aprovarà el delicte de referèndum il·legal. A més, prohibirà els indults per als delictes de sedició i tirarà endavant un delicte de rebel·lió impropi que no requereix violència. Seria com els delictes d’alta traïció que hi ha en altres països.

Recurs de Millo als indults
D’altra banda, Casado també ha anunciat que l’exdelegat del govern espanyol Enric Millo presentarà un recurs davant el Tribunal Suprem (TS) pels indults als presos de l’1-O. Segons ha dit el president dels populars, l’exdelegat se sumarà així a altres representants del PPC que van presentar recurs a la mesura de gràcia concedida pel govern espanyol.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari